Apple Vision Pro Nedir? (Detaylı Rehber)

WWDC 2023, yepyeni bir teknolojik ürün ile gelerek teknoloji severleri mutlu etti! Uzun zaman teknoloji düşkünlerinin merakla beklediği karma gerçeklik gözlüğü (Apple Vision Pro), artık karşımızda. Peki Apple Vision Pro nedir? Bu gözlüğün özellikleri nelerdir? Cevabı, blog yazımızda sizi bekliyor!

Yeni teknoloji çağına hoş geldiniz… Hazırsanız, Apple Vision Pro ile bu çağa giriş yapıyoruz! Nedir bu Vision Pro, nasıl bir yenilik bu, diyenler için hiç uzatmadan yazımıza başlayalım!

Apple Vision Pro Nedir?

Vision Pro; gözlerinizle, ellerinizle ve sesinizle kullanabileceğiniz yeni teknoloji bir ürün. Bu ürün, sanal gerçekliği ve artırılmış gerçekliği bir arada sunuyor. Rakiplerinden farklı olarak fiziksel kumanda barındırmayan Vision Pro, herhangi bir ekrana da bağlı değil. Bunun yerine, kameraları sayesinde içinde bulunduğu alanı ekran olarak kullanıyor.

Apple Vision Pro
Apple Vision Pro Nedir?

M2 ve R1 çipleri sayesinde oldukça güçlü bir ürün olan Vision Pro’nun işletim sisteminin adı ise visionOS. Ürünün toplam iki paneli var ve ürün, 23 milyon piksel sunuyor. Ayrıca hoparlörleri ile birlikte son derece başarılı bir ses deneyimi de sunmayı hedefliyor. Üründe hem kameralar hem de çeşitli sensörler var. Bu sensörler arasında LiDar ve TrueDepth kamera da var.

Ürün çeşitli özelliklere sahip; EyeSight özelliği, gözlerinizin nereye odaklandığının dışarıdan da görünmesini sağlıyor. Biri size yaklaştığında kameralar ve sensörler aktifleşiyor ve kullanıcıya bildirim gidiyor. Ürünün kullanımında ise bir kablo ile bataryaya bağlanmanız gerekiyor.

Apple Vision Pro, Apple ekosisteminde olan uygulamalar ile entegre uygulamaları destekliyor. Ayrıca ürünü, MacBook modelleri ile de entegre şekilde kullanabilirsiniz. Vision Pro, Apple’ın klavyesini de kullanabiliyor. Şimdi gelin, ilk olarak gelecek sene 3 bin 499 dolara satışa çıkacak ürünün özelliklerine biraz daha yakından bakalım!

Ürünün Özellikleri Nelerdir?

Apple Vision Pro
Sanal Gerçekliği Başka Boyuta Taşıyan Apple Vision Pro Nedir?

Koruma: Üç boyutlu olarak şekillendirilmiş lamine camın tek bir parçası, yüzünüzü sarmak için kıvrılan alüminyum alaşımlı bir çerçeveye akar.

Light Seal: Light Seal, yüzünüze uyacak şekilde hafifçe esner ve başıboş ışığı engellerken hassas bir uyum sağlar.

Baş Bandı: Kafa Bandı; yastıklama, nefes alabilirlik ve esneklik sağlar. Vision Pro’yu tam olarak kafanıza göre ayarlayabilirsiniz.

Güç: Harici pil, prize takıldığında 2 saate kadar ve tüm gün kullanımı destekler.

Ses: Kulağınıza yakın konumlandırılan hoparlörler, çevrenizden haberdar olmanızı sağlarken zengin bir ses sağlar.

Görüş: Dışa dönük bir ekran, Vision Pro’yu takarken gözlerinizi ortaya çıkararak uygulamaları kullandığınızda veya kendinizi tamamen kaptırdığınızda başkalarının bunu bilmesini sağlar.

Yerleşik gizlilik ve güvenlik: Ürün, gizliliğinizin korunmasına yardımcı oluyor ve verilerinizin kontrolünü elinizde tutmanızı sağlıyor. Vision Pro’da irisinizin benzersizliğini kullanan güvenli bir kimlik doğrulama sistemi olan Optik Kimlik gibi teknolojisi var.

Ayrıca bu ürünün diğer özelliklerini şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Vision Pro ile herhangi bir odayı kendi kişisel tiyatronuza dönüştürebilirsiniz. Spatial Audio ile kendinizi aksiyonun bir parçası gibi hissedebilirsiniz.
  • Gözlerinizi, ellerinizi ve sesinizi kullanarak basitçe çevrim içi gezinme yapabilirsiniz.
  • Uygulamaları istediğiniz yerde düzenleyebilirsiniz. Ayrıca uygulamaları ölçeklendirerek hayalinizdeki çalışma ortamını yaratabilirsiniz.
  • 3D olarak uzamsal videolar çekebilirsiniz.
  • FaceTime içinde, iş arkadaşlarınızla aynı belgeler üzerinde aynı anda işbirliği yapmak için uygulamaları kullanabilirsiniz.